שאלה:
שלום וברכה,
ראיתי שאין להשאיר כלי שצריך הגעלה יותר מידי זמן בתוך הכלי בו מגעילים אותו, שמא יבלע חזרה את האיסור…
כמה זמן נחשב "יותר מידי"?
כי הכשרתי סכו"ם והשארתי אותו בפנים 2 או 3 דקות (זה היה בעיקר בגלל הקושי להוציא את הסכו"ם מהסיר הרותח…)
תודה רבה מראש.
תשובה:
הדין הזה אמור כמובן לגבי פסח וכשמגעיל אחר זמן איסורו, בשאר כלים לא חשוב כל כך כיון שזה אינו בן יומו, וכן כשמגעיל לפני זמן האיסור. ומכל מקום כל זמן שהמים רותחים גם בחמץ לאחר זמן האיסור זה בסדר.
מקורות:
ראה משנה ברורה תנג,ד.
המים היו רותחים ולאחר מכן שפכתי אותם החוצה ושפכתי מים קרים…
מצויין
השאר תגובה