ביום שבת האם מותר לעשות דברים לפני תפילה?

שאלה:

שלום הרב
השבת הזאתי שזה שבת לפני פסח האם מותר להפעיל מכונת כביסה לפני תפילה שחרית ביום שישי?
שמעתי שאדם שיכול להיות שאם לדוגמא ילך להתפלל ועד שיתפלל בערב שבת כשיסיים יגמרו כל החלות רשאי ללכת לסופר לפני תפילה לקנות חלות
האם אדם שיש לו הרבה מכונות כביסה להפעיל לפני שבת כדי שבחול המועד לא יתקע עם בגדים לא מכובסים רשאי להפעיל מכונה אחת לפני תפילה שחרית בבוקר לפני תפילה?

תשובה:

אם המצב כזה לחוץ ובין כך המנין מתאחר – יש להקל.