קבלת מוצר בחול המועד

שאלה:

שלום וברכה לצוות המקצועי
האם מותר לקבל בחול המועד הובלה של מכונת כביסה שנרכשה לפני החג ?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שיש בזה מראית העין של קנייה בחול המועד, מה גם שהרי למוביל אסור לעשות מלאכתו במועד ואיך נוכל לסייע לו בכך, ולכן אם ניתן ללחוץ שיביאו קודם, או מיד לאחר החג – כך יש לעשות. אבל במידה ואחרי החג זה יקח זמן עד שיביאו ובינתים לא תוכלו לכבס וזה מקשה כמובן על התנהלות בבית, זה כבר בכלל דבר האבד ומותר לקבל את המכונה בחול המועד.