טבילת כלים – חציצה דבק על הכלי

שאלה:

שלום רב, קניתי כלי למטבח, והיה עליו מדבק עם דבק מעוד דביק, ניסיתי להוריד אותה עם סקין עד כמה שאפשר אבל עדיין נשארו על כלי שאריות מאוד קטנטנות של דבק ונייר שלא הצלחתי להוריד אפילו עם סקין, אז בכל מקרה הטבלתי כלי כי היו גם כלים אחרים שבירכתי עליהם, האם אני צריך לגרד עוד ולהטביל שוב כלי הזה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם זה ליכלוך שאתה מקפיד עליו, כלומר היית רוצה להוריד מטעמי נקיון, יש להסיר עם סקוצ' וכדומה [זה יעיל הרבה יותר מסכין] ולטבול שוב בלי ברכה, אבל אם אתה לא מקפיד אין לטבול שוב בדיעבד.