הגעלת כלים

שאלה:

שלום כבוד הרב,

יש לי שתי שאלות בנוגע להגעלת כלים:

1.) האם כשאני מגעיל סיר אפשר להעביר את המים מהסיר שעבר הגעלה לסיר אחר ולהרתיח גם את הסיר השני או שצריך לשפוך את המים, ואת הסיר השני למלא מהברז?

2.) האם אפשר להשאיר את המים שאיתם הגעלתי סיר ולשים בתוך הסיר סכו״ם וכך להגעיל גם את הסכו״ם במים (מבלי למלא את הסיר מחדש הכוונה)?

תודה רבה!

תשובה:

כיון שהסיר הראשון אינו בן יומו, המים מותרים וניתן להשתמש בהם בסיר השני. וכן להגעיל בהם סכו"ם.