מעריב ליל הסדר – יארצייט

שאלה:

נהוג שהאבל מתפלל מעריב מוצ"ש שלפני היא"צ. דא עקא שהמעריב הזה הינו מעריב ליל-הסדר והמעריב של היא"צ הינו ליל הסדר השני. האם מן הראוי שאקח לעצמי את העמוד בשני לילות הסדר? (ניתן להתפלל בשני מניינים שונים כך שכל מקום זה רק פעם אחת אך האם זה דבר נכון לעשותו?)

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך נכונה וזה מאוד תלוי מה כישוריך בתחום זה… אין ספק שבלילה חגיגי כזה בו ההלל נאמר בשמחה ובנעימה מיוחדת, וכל הניגון הוא של יום טוב, ראוי להעמיד בעל תפילה שקולו נעים והוא בקי כיצד לעורר את הקהל לשמחת החג ולהודיה לה', ואם אתה יכול לעשות זאת, אדרבה, למה לא, אבל אם יש ראויים ממך, אז נראה שעדיף לוותר…

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בליל היא"צ אין ספק שאעבור לפני התיבה ואזמר בנעימה. השאלה שלי היא האם "לקחת" גם לילה הראשון שהוא מוצש"ק (בביכנ"ס אחר – כמובן. לא "לגנוב") לאותו ביכנ"ס את שני הלילות) או שאין עניין בכך?