כוס פגומה בליל הסדר

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
קראתי בספר הלכות של הרב מרדכי אליהו זצוק"ל שאסור לשתות מכוס פגומה בליל הסדר ב4 כוסות רק מה שלא הבנתי האם הכוונה לכוס פגומה שהיא לא טובה (שריטות,מעט שבורה) או כוס פגומה כמו בהלכות קידוש שאסור לקדש על כוס יין ששתו ממנה קודם הקידוש. או שהכוונה גם וגם ?

תשובה:

שני הדברים אמת. כוס שבורה השימוש בה קשה לשכחה, וכוס פגום כמו שדיברו בקידוש לגבי יין ששתו ממנו וכו', זה מדין כוס של ברכה ונוהג כמובן גם בארבע כוסות.

חג שמח.