ניקיון בגדים לתפילה

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה ,
מזה זמן עלתה לי שאלה ואני מבקש לשאול דעת כת"ר .
כאשר אדם נכנס לבית הכיסא ומתפנה נניח מטיל מי רגלים הרי שנשארות לפעמים טיפות על הבגד התחתון כאשר מסיים להטיל מי רגלים והלבנים מתלחלחים מטיפות מי הרגלים לאחר מכן הוא מסדר את מלבושו , יוצא שהגופיה שלובש והטלית קטן נוגע באותו מקום של הלחלוחית ממי הרגלים על הלבנים שלובש ,אם הכל מכוסה בבגד העליון הבנתי שאין בעיה להתפלל כך .
אך מה במקרה שלאחר זמן נניח חצי שעה שהלחלוחית נתייבשה ושוב נצרך להטיל מי רגלים , יוצא שנוגע ביד באותו מקום שהייתה לחלוחית של מי רגליים על הלבנים באצבעו או ביד ממש וכשמתלבש כבר נוגע בבגד העליון עם אותה היד , כמו כן שאלתי מה הדין של הגופיה והטלית קטן שבוודאי נגעו בלחלוחית של מי רגלים אם רוצה ללובשם למחרת ולא כיבסם -שהרי הם נוגעים בראשו ושערותיו ולאחר מכן מניח תפילן של ראש .
האם יש לחשוש שבגד שנגע במי רגלים ולאחר מכן בראש האדם ולאחר מכן באותו המקום יניח תפילין ?
אגב אותו הדבר כאשר נפנה לצרכיו הגדולים מקנח בנייר ולאחר מכן נוגע בבגדיו העליונים .
ידוע שהתורה לא נתנה למלאכים אלא לנו בשר ודם אך העניין הזה מטריד אותי
תודה וברכות .

תשובה:

אין חשש כלל מכל זה. הסר דאגה מליבך.

חג שמח