מצות בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
תמיד ידעתי שיש חובה גמורה לאכול חלות /פת בשלוש הסעודות של שבת קודש ולא ניתן לוותר על כך. בשבת שלפני פסח , נאמר לי שאסור לאכול מצות בסעודה שניה ושלישית , ואוכלים רק בשר ללא מצה וללא פת כי זה ממש קרוב לפסח.
האם האיסור לאכול מצב בערב פסח חמור יותר מויתור על פת בסעודה שניה ושלישית ?
והאם אין הבעיה הלכתית לעשות קידוש בשבת בבוקר ולאחר מכן לא לאכול פת ולא מזונות ?

תשובה:

ההוראה הזו היתה ספציפית לך בגלל החרדה שלך מהחמץ ובכלל, לכולם אנחנו אומרים שחייבים לאכול פת בסעודה שניה, רק לגבי סעודה שלישית הקלו בערב פסח שחל בשבת, וגם בזה ראוי לאכול עוגה מקמח מצה, או להספיק שתי סעודות פת עד סוף זמן אכילת חמץ. ההוראה בשבילך נשארת במה שאמרנו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    לא ממש הבנתי מדוע בליל שבת שזה םן נחשב ערב פסח כי הרי היום מתחיל מהלילה , אני צריכה לאכול מצות , ובבוקר אסור ? סעודת הבוקר שלי בשעה 10 בבוקר , וסעודה שלישית תמיד מסתיימת לפני פלג מנחה , גם במקרה זה אין להתיר לי לאכול מצות לפחות בסעודה שניה ?
    ואם לא לאכול מצות, ניתן לומר לשם יחוד לפני תחילת הסעודה בכל זאת ?
    ועוד שאלה , אם איני אוכלת שרויה בפסח , מותר ביום שישי לאחר שריפת וביטול החמץ , לעשות מצה מטוגנת עם ביצים במחבת של פסח , ולאכול בשבת הסמוכה לפסח ? אין זה פוגע בכשרות המחבת שאשתמש בה בפסח ?
    ומה מברכים על בלינצס ממצה שרויה במים ומטוגנת עם ביצים בשמן ?

  2. כי בערב פסח מעלות השחר יש איסור לאכול מצה. בלילה מותר.
    לשם יחוד ניתן לומר.
    אם המצה לא נוגעת כלל במים אין בעיה.
    אם המצה נשאר בגודל של כזית זה המוציא, ואם לא – מזונות. זה שרויה לגמרי! אין לעשות במחבת של פסח.