יציקת עמוד לבית השכן במטרה להרחיב

שאלה:

אנחנו מרחיבים את ביתנו ב20 מ"ר, יחד עם השכנים שמתחתינו,
אנחנו מורידים עמוד בסלון, וזה מצריך את השכן שתחתינו להוסיף חיזוקים (רעלסים) בסלון שלו, ולצפות את הרעלסים בעיצוב של גבס.
חשוב לציין שהחיזוקים יקרים יותר גם מחמת בניה של עוד קומה שעשו השכנים על הגג.
שאלתי: האם אני צריך לשלם את כל העלות של הרעלסים והגבס, או רק את הרעלסים, או להתחלק עימו או עם שכנים שבנו למעלה?

תשובה:

שלום וברכה, העמוד שאתה בונה לצורך ההרחבה שלך מוטלת עליך בלבד ולא עבור השכן שתחתך. וגם הציפוי של הגבס מוטל עליך.

לגבי חובת השתתפות השכנים שהרחיבו צריך לבדוק את הדברים יותר לעומקן, לא ברור שניתן לחייב אותם.

בהצלחה.

מקורות:

השכן שתחתיך לא צריך להשתתף בהרחבה שלך, וגם אם ההרחבה שלך היא יקרה יותר אינו חייב להשתתף. ולכן היציקת העמוד והחיפוי בגבס מחייב אותך בלבד – לא ניתן להשאיר לו עמוד יציקה שלא מחופה.