כשרות מסעדות

שאלה:

שלום הרב,
עד לפני כמה חודשים הייתי אוכלת במקומות עם רבנות מהדרין וגם תמיד ראיתי הרבה חרדים במקומות האלה, עד שלפני כמה שבועות דיברתי עם משגיח של מסעדה מסוימת כשרה למהדרין כי רציתי לברר אם הירקות עלים חסלט ומסתבר שהוא לא ידע ממנות מסוימות שנמצאות בתפריט והתברר שהמקום הכניס לתפריט מנות בלי ליידע את המשגיח (שנמצא שם רק יומיים בשבוע!) והתברר שהיו בהם ירקות עלים ללא השגחה! מאז אני משתדלת (בל"נ) לא לאכול במקומות מהסוג הזה, אבל תהיתי אם במאכלים פשוטים כמו פיצה וכדומה אפשר לסמוך על רבנות מהדרין בגלל שזה לא הרבה מרכיבים וכו.. מה הרב אומר? הייתי ממש בהלם שמקום שאמור להיות כשר למהדרין מגיש ירקות עלים ללא השגחה ואף אחד לא ידע מזה….
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

מה שאת מספרת חמור מאוד, אינני יודע לאיזו מערכת כשרות את מתכוונת, אבל ודאי לא הייתי אוכל יותר ממערכת כשרות זו כלל, וגם הייתי טורח ליידע אותם על הכשל. חובה לאכול בעיקר במסעדות, רק ממערכת כשרות מהודרת המקובלת על תלמידי חכמים, מהדרין זו מילה שכל אחד יכול לכתוב…