חשבון יום וסת – הראשון ביום והשני בלילה

שאלה:

שלום לכבוד הרב
היה לי מחזור בי"ג טבת בבוקר ואח"כ בליל כ"ד שבט מתי יום הוסת שלי?

תשובה:

שלום וברכה

בענין חישובי הוסתות צריך לדעת שהחשבון מתחלק לשני נושאים: יש את מנין הימים, ובקטע הזה לא משנה יום או לילה, אלא כל יממה משקיעת החמה ועד שקיעת החמה למחרת זה יום, וכך סופרים את י"ג טבת כיום הראשון ואת כ"ד שבט כיום האחרון וכך יודעים כמה ימים הם ההפלגה. ואז אחר כך, כשסופרים לקראת החודש הבא, כל העונות יהיו לפי העונה בה ראית, כלומר בלילה. אם זה ענה לשאלתך, מה טוב, אם את מסתבכת גם בעצם הספירה, תשאלי שוב.

שבת שלום.