מה המקור שאסור לצפות בטלוויזיה בשבת?

שאלה:

שלום וברכה,
לאחרונה נתקלתי בחבר דתי ששומר שבת, וראיתי אותו צופה בטלוויזיה ובמכשירים סלולרים של בני הבית (בלי לגעת בהם)
אז הוא אמר לי "מותר לצפות בטלוויזיה כי לא אני הדלקתי"
אז השאלה שלי היא – מה המקור שאסור לצפות בטלוויזיה בשבת?
כי אני מאוד רוצה להוכיח את החבר שלי לגבי זה, ובלי מקורות הוא לא מקבל את דברי כלל
ותודה רבה לכם, עזרתם לי פה המון, הלוואי הייתי יכול להשיב לכם טובה כמו שאתם עושים לכל יהודי ויהודי פה
תודה רבה לכם!!!

תשובה:

שלום וברכה

יש לו טעות מאוד יסודית, אחד האיסורים הנפוצים והידועים בענין השבת, הוא איסור הנאה ממעשה שבת, הנאה ממלאכה אסורה שנעשתה בשבת, יש על כך כמה וכמה סימנים בשלחן ערוך, כל אחד בנודע לנושאים הרלוונטים אליו, יש סימן רעו, סי' שכה, סי' שז ועוד, ודינים אלו גם מעורבים בהרבה סימנים שונים כמו בסי' רנג וסי' שיח ועוד  ועוד, ממילא, כאשר אדם הדליק את הטלויזיה באיסור, או אפילו היא דלוקה כבר מערב שבת, אבל השדרנים והמפיקים מחללים שבת כדי לדר וכו', אסור ליהנות מזה. זהו איסור ידוע ופשוט. ויש אגב בענין זה המון תשובות באתר, ראה כאן.