טילטול כפתור שנפל בשבת

שאלה:

האם מותר לטלטל כפתור שנפל בשבת מן הבגד. והאם הדין משתנה בכפתור שלא היה על הבגד בשבת.
יישר כחכם וחילכם לאורייתא.

תשובה:

כפתור שנפל מבגד מסויים ועתידים לחזור ולתופרו, יש שסברו שאינו מוקצה, ולא בטל ממנו שם הכלי, ראה מנחת שבת סי' פח ס"ק ב, אולם הגרש"ז אויערבך הורה שדין זה אמור רק בכפתור מסויים המיועד לבגד מסויים, אבל כפתור פשוט של חולצה שאינו עתיד לחזור לבגד מסויים דוקא, דינו כמוקצה.

יום נעים

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מנחת שבת זה חיבור שנדפס בשנת תרס על הקיצור שו"ע הל' שבת, בורשא, והוא אומר ממש את הדברים מפורשות, אין טעם להעתיק לשונו דוקא.