חזן

שאלה:

מוניתי להיות חזן במנחה ואחרי תפילת הלחש של שמונה עשרה החליף אותי חזן אחר בחזרה של שמונה עשרה והוא אמר קדיש תתקבל .
האם מותר לעשות כן.
תודה ואם קיימים מקורות, אשמח.

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה. השאלה היתה אם הוא היה מחליף אותך לאחר החזרה, שכן קדיש תתקבל הוא חלק מהחזרה [בשעת הצורך גם זה אפשרי, ועושים זאת כשיש שני אבלים בבית הכנסת בשחרית ואחד רוצה להיות חזן מאשרי ובא לציון ואילך, אבל זה פחות לכתחילה, אבל כאן מה הבעיה?