שמירת השבת

שאלה:

היי שבת שלום
בזמן האחרון מאוד קשה לי לשמור את השבת המשפחה שלי מסורתיים ורק אני שומרת הם כל שבת נוסעים לטיולים ואני נשארת לבד בבית וזה לא הכי כיף להיות לבד לכן חשבתי על להפסיק לשמור שבת אני לא יודעת מה לעשות.
)אני בת 15( תודה רבה

תשובה:

חלילה חלילה! השבת היא הדבר הכי מקודש שיש לעם היהודי! הנסיון ממש לא קל, אני בטוח, אבל תמיד תזכרי שכגודל הקושי כך גודל השכר, בורא עולם מביט בך ומלטף ואומר: בתי האהובה, מעשייך נפלאים! היי גאה בכח שלך, בעמידה על העקרונות, ואל תחללי את השבת. זה נורא… יהודים מסרו נפש על השבת בכל הזמנים הכי קשים, בשואה באינקוזיציה בכל הגלויות ובכל המצבים, לא ויתרו על השבת. ואני בטוח במה שאמרו חכמים, שמי ששומר על השבת השבת מגינה ושומרת עליו. במקביל, את צריכה מסגרת תומכת, חברה דתית, קשר עם איזו מדרשה, משהו תומך שיתן לך סיוע ונעימות.

היי חזקה! שבת שלום!