מתנות לאביונים / זכר למחצית השקל

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה ,

1-בשבוע שעבר דיברתי עם יהודי יקר לגבי מתנות לאביונים בו ביום הפורים , הוא אמר לי שבחסידות אליה הוא משתייך אוספים כספים במזומן או באשראי מי שמשאיר לו פרטים – ומחלקים לאביונים ביום הפורים .
הלילה הייתי אצלו והשארתי לו כסף מזומן ופרטי אשראי ,כשיצאתי משם נזכרתי שלא אמרתי לו שאני ממנה אותו שליח שלי ושל בני משפחתי למסור את הכסף לגבאי הצדקה לחלק מתנות לאביונים ( למרות שגם הוא וגם אני התכוונו לזה ) האם זה מעכב ?
2- אני מעוניין בלי נדר לתת זכר למחצית השקל באמצעות כרטיס אשראי , האם מספיק שאומר שהתרומה היא זכר למחצית השקל ואקיש את פרטי האשראי לביצוע העסקה ?

תודה ופורים שמח

תשובה:

שלום וברכה

1. זה לא מעכב אין דיני שליחות ממש, אלא שיעבור ממך לגבאי וזה בסדר.

2. אפשרי בהחלט.

פורים שמח.