חלוקת ירושה

שאלה:

אבא שלי נפטר לפני כחודש וכעת המשפחה מבקשים ממני לחתום בבית הדין כדי שכל הנכסים של האבא יעברו לרשות האמא כולל הדירה לרכב שאלתי כבוד הרב היא שנודע לי שהמשפחה רוצה לחלק את הנכסים כראות עיניהם ואינם משתפים אותי כלל דרך אגב אני הבכור וישלח שתי אחיות ואח מה עלי לעשות כדי שתהיה חלוקה שווה השווה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה הבן יורש פי שניים בנכסי אביו. ואין לבנות חלק בירושת אביהם כשיש בן. אין עליך חובה לחתום על וויתור לטובת האמא ובפרט כאשר יש לך חשש שמא החלוקה תהיה לא הוגנת. יש אפשרות שאמא תמשיך לדור בבית גם ללא ויתור מצד הבנים, ולכן אין סיבה שהבנים יהיו חייבים לחתום על וויתור.

אם יש לכם וויכוחים במשפחה לגבי הירושה כדאי שתכניסו רב או דיין שמקובל על כל הצדדים כדי שישב את כל הוויכוחים. וגדול השלום…

בהצלחה.