מעשר כספים כשיש חובות

שאלה:

שלום הרב- לאחרונה נקלענו לסכום גבוה של חובה בחשבון העו"ש- לשם כך לקחנו הלוואה- אני רוצה להתחזק יותר במעשר כספים בל"נ- האם יש סדרי עדיפויות בנתינת מעשר הכספים כגון: בשלב א להפריש רק ממשכורות שוטפות אחר כך מהכנסות נוספות וכדו' וזאת בשביל לא להיכנס לחובות נוספים. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם אין לך מהכנסותיך אפשרות לחיות בצורה סבירה בלי להכנס לחובות, למרות שאתה מתנהל בצורה נכונה [כדאי לבדוק זאת, יש אירגון מסילה וכדומה שמייעצים כיצד להסתדר עם ההוצאות שלא יעלו על ההכנסות, התנהלות נבונה מאוד חשובה], אתה פטור ממעשרות. במידה ויש לך הכנסה סבירה ביחס להוצאות, תתאמץ לתת בלי נדר מעשרות, ובעזרת ה' בזכות נתינתן תראה הרבה ישועות ושפע גדול. רק כדאי לשאול בכל מקרה של ספק אם יש נושא של מעשרות, למשל קודם שאלת על הפרשה מכסף שנלקח  בהלוואה שזה דאי לא צריך.

בהצלחה רבה