מכירת תווי קניה לאדם אחר

שאלה:

אדם שקיבל תווי קנייה בשווי 200 שקל לרכוש בחנות מזון.
האם מותר לו למכור את התווי קנייה האלו לחברו שבכל מקרה הולך לקנות שם?
או שיש בזה הפסד ממון לבעל הבית? כי הרי בעל הבית לא יסכים להעביר את התווי קנייה האלה לחברו, כי אם הוא לא היה מעביר היה נכנס לבעל הבית 400 שקל גם מהחבר וגם מהתווי קנייה?

בבקשה אשמח למקורות ! תודה רבה !

תשובה:

שלום וברכה,

מותר למכור תלושי קנייה לחבר שקונה בחנות הזו, ואין בדבר משום יורד לאומנות או עני המנקף.

בהצלחה.

מקורות:

בהלכה מוזכר שאם אדם עשה הביא לקוחות לעסק שלו, אסור לבעל עסק מתחרה להיכנס לתוך החנות של החבר ולמשוך אליו לקוחות, במקרה הנ"ל הוא לא מושך לקוחות אלא הלקוח שרוצה לקנות משלם בתווי קנייה. אלא שהמוכר רוצה שלא ימכרו ובכך ירוויח כפל לקוחות, על זה לא מצאנו איסור – אין כאן מניעת לקוחות. וכך שמעתי מהגאון הרב נפתלי נוסבוים שליט"א.