תשלום וועד בית לדירה ריקה

שאלה:

שלום וברכה .
לפי חוקי תרבות הדיור בעל דירה ריקה שאין בה כל שימוש צריך לשלם תשלומי ועד בית מלא. האם זה כך גם לפי דין תורה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

דייר שרוכש דירה ומגיע לדור בה לעיתים רחוקות חייב לשלם תשלומי את מלוא התשלום של וועד הבית. ואם עזב את הדירה לגמרי ולא מעוניין לדור בה יותר, אינו חייב לשלם תשלום מלא אלא הוצאות קבועות – ביטוח מעלית ותיקוני בדק בית, ואינו חייב לשלם את ההוצאות חשמל וניקיון.

מקורות:

יש מפוסקי זמנינו שסוברים ששכן שיוצא לתקופה ארוכה אינו חייב להשתתף בהוצאות השוטפות של ניקיון וחשמל ועליו לשלם רק הוצאות קבועות. וראה כאן שהוכחנו שכל עוד שלא נוטש את הדירה וממשיך לגור בה לעיתים רחוקות עליו להשתתף בכל תשלומי ועד הבית.