גילוח במכונת גילוח פיליפס עם סכין אחת

שאלה:

מישהו אמר לי שבמכונות גילוח של פיליפס אם מורידים את הסכין הכפול מותר להשתמש במכונה גם אם לוחצים על העור.
זה נכון?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זה לא מודייק כלל, רבים חוששים גם במקרה כזה שמחמת הרשת הדקה וחוד הסכין זה חותך שלא בפעולת מספרים אינני יודע אם זה נכון, כמו כן, יש שחששו שכאשר מדובר בתוצאה הנראית דומה מאוד לתער, זה בכלל האיסור של השחתה כעין תער ולכן אסור, וכן חשש הגרי"ש אלישיב שהורה בגלל זה שלא ללחוץ על העור [אין מציאות להתגלח בלי ללחוץ..] לכן אני קניתי לבני את המכונה שבהכשר הרב מרדכי גרוס שם הרשת עבה וכך גם התוצאה שונה מתער, ובכל דבר כזה שיש הכשר טוב לא כדאי להכנס לספקות ומחלוקות.

ערב טוב.