לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מכונת גילוח כשרה

שאלה:

שלום רב:
האם אפשר לסמוך על מכונת גילוח מדגם Ktech שלטענתם פותח ע"פ הוראות של הגרי"ש אלישיב,

תשובה:

יש לבקש לדעת מי הרב המכשיר. אני קניתי לבן שלי מכונה בהכשרו של הרב מרדכי גרוס שליט"א. בלי פיקוח אין לסמוך על אמירה של מוכר כזה או אחר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. האם מותר בשופי לסדר את זקנו (לאלה שלא מתגלחים אלא מגדלים זקן) במכונת תספורת ללא כשרות?
    מדובר על שימוש במכונת תספורת ללא מכסה מגן ליישר קו הזקן?

  2. מכונת תספורת גם לצורך גילוח ממש, אם הסכינים שלה אינם בגובה שווה, אלא התחתון בולט מהעליון, די בזה כדי שיהיה מותר להתגלח, אם הסכינים שווים מותר רק אם לא הופכים את המכונה, לספר בריחוק מהעור ודאי מותר.