עיקר וטפל בברכות

שאלה:

שלום.
אם אני אוכל סלט טונה וקרקר כדי שיהיה לי על מה להניח את הסלט והסלט הוא העיקר מבחינתי אני צריך לברך על הקרקר? וכנל גם ברכה אחרונה?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה היום כיון שבכוונה תחילה עושים את הקרקרים עם טעם טוב ולא כמו הרקיקים היבשים עליהם דיבר המשנה ברורה, דעת האוכל גם עליהם, אף אדם לא אוכל סלט טונה בלי כלום בכמות רבה… ולכן יש לברך על שניהם. למה בעצם אתה צריך להניח את הסלט על משהו, אין לך כפית?… ממילא מברכים גם ברכה ראשונה וגם ברכה אחרונה. אמנם במצב כזה הטונה לא טפלה לקרקר.

מקורות:

ראה כאן שהרחבנו בענין דומה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנת את כוונתי, חלילה לא התכוונתי לשום ציניות שאינה לענין ואינה מתאימה1 המחשתי לשואל שזה לא נכון שהצורך שלו בקרקר הוא רק כדי להחזיק את הטונה, שאם כן למה לקח קרקר וכי אין לו כפית? אלא בודאי זה טעים לו יותר עם הקרקר, וצריך לברך עליו, אני שמח ששאלת ולא נשארת בתרעומת לחינם. ערב טוב.