כשרות עירוב שנמצא קרוע

שאלה:

למי שמקל בעירוב של עיר (צורת הפתח): ראיתי במקום מסויים בעיר שאני גר בה, במשך 3 פעמים (לא באותו שבוע אלא בהפרשים. לא זוכר של כמה זמן), באמצע שבוע (פעם אחת הייתה במוצ"ש), שהעירוב שמקיף את העיר היה קרוע. האם זה פוגע בחזקה של העירוב אע"פ שכל שבוע יש משלחת שבודקת אותו?

תשובה:

כדאי לפנות למועצה הדתית או למי שאחראי על העירוב, להסביר לו מה ראית ולשאול אותו מה אירע, ותשמע ממנו כיצד הדברים מתנהלים ומה ידוע להם על מה שראית, ובהתאם לכך תוכל להתרשם האם ניתן לסמוך על העירוב או לא… לא בכל מקום הענינים מתנהלים כשורה לצערנו.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לעיתים רואים חוט קרוע אך באמת יש היקף חדש והעירוב הוא מצוין וצריך לשאול את האחראי במקום
    כמובן שצריך לבדוק שהענינים מתנהלים כשורה שהתחום הנל פרוץ מאוד גם בדברים שהם מעיקר הדין