הרהורים רעים – מה עושים?

שאלה:

אני בחור בגיל ההתבגרות (16.5) ונכשל המון במחשבות ובמראות לא צנועות
ואני משתדל מאד להיזהר ולעשות גדרים אבל לפעמים זה חזק ממני,
ולכן אני נכשל פעמים רבות בהוצאת ז"ל רח"ל וזה מטריד אותי מאד בעיקר בגלל החומרה של עבירה זו וההזהרות הרבות שנכתבו על זה,
מה אפשר לעשות, לתקן, ולכפר.

תשובה:

שלום ידידי, החכמה היא לעמוד על שתי נקודות: 1. לא באים לידי נסיון ואז גם לא לידי בזיון. כלומר אין מצב שרואים טלויזיה או ספרים לא טובים או אינטרנט שאינו מסונן כהלכה ומצליחים לשמור על הקדושה, זה פשוט בלתי אפשרי. 2. אחרי שאתה כבר שמור באופן נורמלי כבן תורה, יותר לא לעסוק בזה! המחשבה על הכשלון גורמת מיד לכשלון נוסף לדיכדוך ולצער. אין מה לעשות, נשמרים נזהרים, אבל קורה שנכשלים, מתנערים מזה וממשיכים הלאה. ככל שתסיח דעת מהנושא הזה ופשוט תחייה חיי קדושה, לימוד תורה מצוות שמירת העיניים נורמלי בלי לחשוב על זה, כך זה יתמעט.

מי שמשתדל לחיות כך, אין לו מה לחשוש מכל האזהרות, אתה עושה את שלך ועובד את ה' בשמחה וזהו.

ברכה והצלחה ושבוע מבורך.