אונן כשהנפטר בחו"ל ומגיע לארץ אחר כמה ימים

שאלה:

שלום.
אבא נפטר בצרפת. ארונו יגיע לארץ ישראל יום ראשון בלילה.
מה הפרטים ההלכתיים עד הקבורה? שבת?(תפילין היום, יום א, לימוד תורה, ברכת מזון? תספורת וכו')

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד הנפטר אינו מגיע לארץ אין לך דין אונן, וחייב בכל המצוות אבל חייב באבלות בדברים שבצינעה כמותשמיש המיטה ושאר הכללים שבענין זה, האמורים גם בשבת שבשבעה.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.

מקורות:

ראה פני ברוך אנינות סעי' נח בשם מורי הוראה מובהקים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מבין שכוונתך לשאול מה נחשב דברים שבצינעה. הכוונה כך:
    האבל לא שר בליל שבת שלום עליכם, אין ברכת הבנים, שאר הזמירות כרגיל.
    האבל יוצא רק לבית הכנסת ושאר צרכי מצוה, אבל לא מטייל.
    תשמיש המיטה, רחיצה [לבני אשכנז], ותלמוד תורה – אסורים.
    מותר ללמוד שנים מקרא ואחד תרגום, ומי שרגיל ללמוד גם רש"י – מותר.
    מי שרגיל לומר חוק לישראל – מחלוקת אם מותר.
    לא עולה לתורה, אבל אם כבר קראו לו – יעלה.