עוגה פרווה שנילושה בכלי חלבי בתנור בשרי

שאלה:

שלום הרב,
אם לפני פחות מ 24 שעות נאפתה עוגה בתנור (עוגה פרווה שנעשתה בכלים חלביים).
והיום נאפו שניצלים (ועוד כמה שברים פרווה) בתנור ללא הפעלה מוקדמת של התנור.
השניצלים (ועוד כמה דברים פרווה) מותרים באכילה?
מעיקר הדין היו צריכים להפעיל את התנור קודם לכן?

תשובה:

כיון שהעוגה פרווה והמגע בכלים החלביים היה קר, אין בעיה בשניצלים. בעיה קצת עם התנור אצלכם, נראה שכלל לא מקפידים…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפי המבואר ביורה דעה סימן צ"א שאין מעבר של טעם מכלי למאכל בקר (באם לא היה ממשות של חלבי על הכלי) זה יהיה מותר אף לכתחילה אז לא מבין למה יש בעיה עם התנור?