מקום הנחת תפילין של יד

שאלה:

שלום הרב,
אם אני מסופק אם כרכתי את התפילין כמספר הפעמים הרצוי.
בתפילה לא כל כך הייתי בטוח שליפפתי כמספר הפעמים שצריך אז לפי זכרוני עשית לפי שני השיטות:
1. שבע ליפופים ועוד חצי ליפוף ליד המרפק ועוד חצי ליפוף ליד כף היד.
2. שש ליפופים ועוד חצי ליפוף ליד המרפק ועוד חצי ליפוף ליד כף היד.
(אני נוהג כמנהג ספרד)
אם התפילין לא פונות בידיוק ללב זה מעכב?

תשובה:

מנין הכריכות סביב היד אינו מעכב, אבל המיקום של הבית על היד בהחלט מעכב, זה צריך להיות במקום התפוח, ולהשתדל מאוד שיהיה בחצי התחתון של הזרוע כאשר מודדים מהכתף, והכי חשוב שלא ירד מהמקום התפוח, כלומר שישאר בערך מרחק של שתי אצבעות מהמרפק. כיון שזה מונח על המקום התפוח, זה לא ממש מול הלב, שאז זה כבר סוטה מידי הצידה, אלא שכאשר את מיישר את היד ממילא זה נוטה ללב, כיון שהיד מסתובבת לשם. חשוב ללמוד את המקום המדוייק אבל חשוב לא פחות לא להיות בלחץ, ללמוד ולבצע והכל בסדר..

בהצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום הרב,
    בתפילת שחרית אני לא כל כך בטוח היכן התפילין היו, ניסיתי להשתדל שהם יפנו לכיוון הגוף אך לא זוכק בדיוק את מיקומם.
    מה לעשות?