כמה זמן נחשב היסח הדעת בז' נקיים

שאלה:

הבוקר עשיתי בדיקה שהייתי בטוח שהיא מטמאה, ובעלי שאל את הרב (הוא תמיד שואל, אבל אני הייתי בטוחה או כמעט בטוחה, קשה לדייק דבר כזה באיזה רמה הייתי בטוחה) תוך 10 עד 20 דק' והכשיר, האם פרק זמן כזה נחשב היסח הדעת?

תשובה:

כאשר היסח הדעת היה פחות מעונה שלמה, כלומר רק חלק מהיום, הרי התחלת בבוקר על דעת שבעה נקיים ובדקת, זה לא נחשב היסח הדעת מחמת אותו זמן קצר שחשבת שזה לא טוב.

מקורות:

שבט הלוי ח"ג סי' קכג.