בדיקת יום ראשון של שבעה נקיים

שאלה:

שלום
ביצעתי הפסק טהרה ביום ראשון וביום שני שכחתי לבצע בדיקה איך עליי לנהוג? מתי אפשר יהיה לטבול?

תשובה:

שלום וברכה

אם עשית היום בדיקה או תעשי היום בדיקה, זה יחשב לך כיום ראשון של נקיים, ובעזרת ה' תוכלי לטבול ביום שני הבא, באיחור של יום. בדיקות היום הראשון והשביעי מעכבות.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכון הדבר שבשבעת הדחק הקל כך הגר"ע יוסף זצ"ל, אולם מעבר לויכוח שיש בכך, שהרי בעצם זה נעשה בזמן בין השמשות, גם רבים סברו שזה מותנה בכך שלא רק הכניסה את המוך, אלא גם סובבה אותו כמו בדיקה, שהרי הבדיקה צריכה להיות בחורים וסדקים, לכן קיבלנו מרבותינו שלא להורות כך.