כלים שנאסרו במיקורגל

שאלה:

שבוע טוב.
נסתפקתי בדין אדם שחימם במיקרוגל צלחת עם דברי חלב, ולאחר מכן חימם צלחת עם דברי בשר [מדובר בפחות מ-24 שעות] מבלי לשים כיסוי הרמטי, האם אותם צלחות בלעו [והיינו מאותם אדים של המקרוגל שיצרו זיעה של בשר וחלב] ואסורות עד שיעברו הגעלה ? [הצלחות הם לא מזכוכית]

תשובה:

שלום וברכה

ודאי הכלים נאסרו באופן זה, ואם הם חרסינה זו בעיה כיון שאין להם הכשרה על ידי הגעלה, ככל כלי חרס שאין לו הכשרה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה.
    יש מקורות?
    אני הסתפקתי כיון שמקרוגל אינו דומה לתנור, והיינו שאין הדפנות שלו חמות כמו בתנור, לכן לכאורה יש צד לומר שהכלי לא בלע איסור.

  2. המיקרוגל מלא בהשפרצות ושומן ויש אדים חמים שפוגעים בהם ובכלי. הנושא אינו רק הבליעות במיקורגל עצמו, וגם בזה כבר דנו ארוכות פוסקי זמנינו.