צדקה פחות מחומש

שאלה:

שלום, האם צדקה שהיא בסך מעשר ועוד סכום שביחד עם המעשר לא יוצא חומש אלא עד חומש שווה בסגולותיו לצדקה של חומש מדויק של פעמיים מעשר?

תשובה:

לא. אם לא נותנים חומש אין את הסגולה של חומש, אבל כמובן יש בזה מצות צדקה ששכרה הרבה מאוד.

שבוע טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כתוב בשולחן ערוך עד חומש נכסיו מצוה מן המובחר האם זה אומר שמעשר זה מידה בינונית ומעשר ופרוטה זה מצוה מן המובחר?