הדלקת מזגן לחולה שאין בו סכנה

שאלה:

שלום רב
אם שכחו לכוון את המזגן בשבת, האם מותר להדליק מזגן בשינוי עבור תינוק, כאשר יש לילה קר מאוד (אין גוי בסביבה)
תודה.

תשובה:

חלילה. הדלקת מזגן, מלבד מה שלדעת החזון איש היא אסורה מדאורייתא! גם לדעת הסוברים שהאיסור הוא מדרבנן אין להפעילו שלא על ידיד גוי לצורך תינוק, המצב בארץ ישראל לא עד כדי כך גם בימי החורף, יש בגדים ושמיכות…

מקורות:

ראה סי' שכח סעי' יז המחלוקת בחולה שאין בו סכנה האם מותר לעשות לו מלאכה בשינוי על ידי ישראל, ולכן אין להכנס בחשש מחלוקת זו שלא במקום צורך ממשי מאוד.