עשיית מלאכה בצאת שבת לפני הבדלה

שאלה:

שלום, לאחר שיוצאת שבת, לפני ששמעתי הבדלה, האם מותר לי להדליק פלאפון, להדליק אור, שימוש במעלית, נסיעה ברכב וכו'?

תשובה:

שלום וברכה

אסור לעשות מלאכה לפני הבדלה, אבל לענין זה אין צורך בהבדלה על הכוס, די בכך שהבדילו בתפילה באמירת אתה חוננתנו, או נשים שלא מתפללות ערבית יכולות לומר ברכת ברוך המבדיל בין קודם לחול ללא הזכרת שם ה', וכך מותר לעשות מלאכה. אכילה ושתייה אסורים לפני הבדלה [למעט שתיית מים בלבד] ולענין זה לא מועילה אמירת ברוך המבדיל.

מקורות:

שו"ע סי' רצט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא אומר שחיללת שבת, זה אומר שעברת על תקנת חכמים שלא לעשות מלאכה לפני הבדלה. להבא אתה כבר יודע ותעשה זאת. בהצלחה