אכילת אורז שלא נברר לפני הבישול

שאלה:

שלום הרב,
האם צריכים לברןר אורז?
ומה עושים כאשר האורז כבר מוכן?
מדוע ישנם שני כשרויות מהודרות על האורז ואחת כותבת שצריכים לבדוק לפני השימוש ואחת לא מזכירה משהו בנושא, ישנה סיבה?
תודה רבה הרב.

תשובה:

שלום וברכה

ודאי חייבים לברור אורז, ואגב ברירתו לא קשה, צריך לשטוח על צלחת ולראות בין הגרגירים אם יש משהו [תולעת האורז לבנה כמו אורז, לכן יש להסתכל טוב]. בדיעבד שכבר נעשה אפשר לאכול, כמו כל דבר שחיוב בדיקתו הוא רק בגדר מיעוט המצוי שבדיעבד ניתן לאכול. ההנחייה הזו של גורמי הכשרות היא גורפת, מה שלא כותבים, כי זה לא ענינם, לא על זה ההשגחה…