הכוונה בברוך שם כבוד מלכותו וכו'

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לדעת מה המכוונים בקריאת שמע ב"ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד"? כי הבנתי שגם בזה הכוונה מעכבת. תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

הכוונה בברוך שם כבוד מלכותו בעצם מקבילה באופן כמעט מדוייק לכוונת אמן יהא שמיה רבה… שיתברך ויתגדל שמו של הקב"ה לעולם ולעולמי עולמים. כלומר, הנהגתו תתפרסם בכל העולם, ושמו והשגחתו יהיו נודעים לכל יושבי תבל.

על פי עומק יותר, יש כאן גם נקודה נוספת, שלפי באמירת שמע ישראל אנחנו יותר מתמקדים בכך שהקב"ה הוא המציאות האמיתית היחידה בעולם, ואין עוד מלבדו, באמירת ברוך שם מתמקדים יותר בכך שהוא מנהיג ומנהל את העולם, כלומר הראייה בפסוק ראשון של שמע היא כפי המציאות האמיתי המוחלטת הנראית מצד הבורא, שלפיה העולם כולו הוא מציאות מדומה התלויה ברצונו, בעוד שבאמירת ברוך שם נמצאת נקודת המבט שלנו, שהעולם קיים ופועל ועובד, והכל נעשה בהשגחת ה' ועל ידי שהוא מקיים ומהווה את כל כל הזמן.