צניעות בדיבור ! דחוף!

שאלה:

בחורה שהייתה בקשר קצר מאוד עם בחור מסויים (דרך הודעות) וניתקו קשר כי הזמן לא התאים
(הבחור חוזר בתשובה) עבר כשנה מאז בערך–
השאלה שלי היא- האם יש אפשרות מבחינה הלכתית ליצור קשר עם הבחור על מנת להעביר מסר ענייני(!!)
כדי למסור לו שילך ללמוד בישיבה מסויימת
(הבחורה לומדת במדרשה מקבילה של אותה ישיבה ובאמת חשוב לה למסור את המסר הזה. לא עוזב אותה המחשבה הזאת והיא מאוד רוצה לפתח שיחה שתהיה מוגדרת סביב זה . דרך שיחת טלפון ולא בהודעות
המטרה של השיחה הוא אך ורק כדי להעביר לו את הדברים בנושא הזה (של הישיבה)

תשובה:

הנושא אינו צניעות בדיבור, אלא שככל שכרגע אין לכם מחשבה על יצירת קשר של פגישות לצורך נישואין וכו', אין טעם ליצור קשר חלקי, זה רק גורם לכאב לב ולמחשבות מיותרות ולא נכונות, ובכלל החינוך שלו אינו ענין שלך כרגע לפי דעתי… אם בכל זאת חשוב לך להעביר את המסר, תמצאי דרך להעבירו על ידי גורם שלישי.

כדאי לשתף איזו רבנית חכמה שאת סומכת עליה במדרשה לצורך התייעצות בנוגע למהות הקשר והתאמת נישואין.

בהצלחה רבה