גילוי מצבה בזמן סגר

שאלה:

אמא נפטרה ב 8.12.20 וגילוי מצבה אמור להיות ב 6.1 בזמן סגר עדיין האם מותר לעשות טקס? האם אפשר כשהסגר יסתיים או האם צריך לחכות לשנה לפי מנהג אשכנזים?

תשובה:

שלום וברכה

אם אין אפשרות לעלות לקבר בגלל הסגר, יש להמתין לסיום השנה, כיון שבשנה הראשונה עולים לקברים רק בתאריך המיועד לכך, בסיום השלושים ולא בזמנים אחרים. בכל מקרה ניתן לעשות הרבה לעילוי נשמתה, לימוד משניות לגברים, אמירת תהילים לנשים, חיזוקים במצוות זה הכי חשוב. ולהקפיד שיהיה מי ישאמר קדיש כל השנה בכל שלושת התפילות בבית הכנסת.

בשורות טובות.