צמיד עם תליון שדומה לדמות ע"ז

שאלה:

אשתי מצאה צמיד שאהבה, אלא ששמתי לב שיש תליון קטן אחד עם פנים שנדמה שנעשה לפי הצורה המקובלת של ה"בודה" (לפי ערך עכ"פ). האם יש בזה איסור לקנות וללבוש כזה צמיד?
לינק עם תמונת הצמיד https://brands-il.co.il/p/5514410
תודה

תשובה:

אני כלל לא בטוח שהכוונה כאן לבודהה, אבל אני לא מבין בזה כל כך למען האמת… אם לדעתך זה פסלון של עבודה זרה ברור שהנפש היהודית סולדת מזה מאוד ואין לקנות, אף שזה נעשה לנוי ולא לעבודה זרה ואין כאן איסור של ממש, אבל אם זה לא סמל של עבודה זרה אין חשש, גם אם יש דמיון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה. בדקתי שוב, נראה ברור (לכאורה) שבאו לעשות פסלון בצורת דמות הבודהה הידוע, כפי שמכיר הצורה יווכח לדעת, ובפרט ששם הצמיד הוא "סמלים"

    כל טוב