הענקה כספית לפועלים נוכרים לרגל התחלת שנה אזרחית

שאלה:

שלום,
ראובן גר בחו"ל ויש לו פועלים נוכרים שעובדים בחברה שלו (הוא בעצמו ראש חברה) והוא רוצה לתת להם הענקה כספית לרגל התחלת שנה אזרחית. האם מותר לו לעשות את זה?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמקובל ומתבקש לתת מענק לרגל השנה האזרחית החדשה, אין בכך איסור של לא תחנם, וגם אין בזה כל כך חשש מצד יום אידיהם, כיון שמדובר על חג אזרחי ולא על חג המולד, ומצטרפת לכך הסברא המובאת בשו"ע בסי' קמא שהיום הם כבר לא עובדי עבודה זרה אלא רק מעשה אבותיהם בידיהם.