נטילת ידים לפני עלות השחר

שאלה:

שלום
אני מניח שאת תשובתי אקבל רק לאחר סיום התפילה. אבל צריך לדעת להזדמנויות אחרות שזה קורה.
היום קמתי בשעה 4:30 כדי לאכול לפני שמתחיל הצום בעלות השחר. חוץ מנטילת ידים תיכף כשהתעוררתי, נטלתי ידי שנית כדי לאכול לחם. כמובן שברכתי על נטילת ידים.
כעת, בעוד מספר דקות אגש בעזרת ה' להתפלל תפילת שחרית. רציתי לשאול האם עלי לברך שוב על נטילת ידים לפני התפילה? מסברה הייתי אומר שכן, אבל זכור לי שמי שנטל שחרית יכול להתנות שתעלה לו גם לנטילה בשביל האכל. מצד שני, זה היה לפני עלות השחר.
כעת, כנראה אבקש ממישהו שיוציאני ידי חובה. אבל אני רוצה לדעת מה הדין לפעמים הבאות.
תודה רבה וצום קל, ושיהפכו הימים הללו לששון ולשמחה

תשובה:

שלום וברכה

מה שצריך לעשות הוא ליטול ידיים בלי ברכה כאשר קמים, ואחר עלות השחר לפני שהולכים לתפילה הולכים לשירותים ואז בגלל שחל חיוב נטילה על טינוף הידים לפני התפילה, נטיל זו מברכים. זה פשוט ומבואר בתחילת סי' ד במשנה ברורה וביאור הלכה. הבעיה כאן שבירכת על נטילת ידים על לחם, האם זה חל גם על הנטילה לתפילה, לכאורה אם יכוון להדיא לא לצאת ידי חובה וכדי שלא להכנס לספק זה [שתלוי במחלוקת הראשונים על מה הנטילה], יוכל לברך שוב, אבל עדיף יותר פשוט לשמוע את הברכה מאדם אחר.

שבת שלום.