תפוחי אדמה שנגעו בכף עם רוטב בשרי

שאלה:

שלום הרב חנוכה שמח!
הכנסתי כף בשרית לא נקיה (שהיתה בתבנית עם עוף) לסיר חם עם תפוחי אדמה פרווה.
האם יש דרך שהתפוחי אדמה יישארו פרווה לדוגמא אם אשטוף את התפוחי אדמה במים?

תשובה:

אם יש פי שישים בתפוחי אדמה כנגד הרוטב שעל הכף, הם עדיין פרווה. בכל מקרה ההמלצה שלי היא לא לאכול אותם עם חלב, ובכל מקרה אחר אכילתם לא צריך להמתין שש שעות. מחמת זמן ההדלקה המתקרב אני מקצר.

ברכה והצלחה.