שאלה:
שלום וברכה!
אפיתי סופגניות חלביות בתוך תנור בשרי על תבנית בשרית, היה נייר אפייה. לא בישלתי בשרי ב-24 שעות האחרונות. מה הדין של הסופגניות? מה הדין של התבנית? אני רוצה לציין שכאשר אני אופה בשר ממש או עוף בתנור אני שמה על תבנית התנור-תבנית חד פעמית ולא נייר אפייה. תודה רבה
תשובה:
שלום וברכה
אם התנור היה נקי ללא שיירי בשר, הסופגניות מותרות באכילה, והתנור והתבנית טעונים הכשרה בליבון קל, יש לנקותם היטב, להמתין 24 שעות, ולהפעיל את התנור כשהתבנית ריקה בתוכו על חומו המירבי לפחות חצי שעה. אם התנור אינו נקי ויש בו שיירי בשר שאינם שרופים, יש להחמיר ולאסור את הסופגניות.