הגיע לעבודה והמשרד סגור – שכר על שעת ההמתנה

שאלה:

שלום רב,
אני עובדת בחברה שלאחרונה עברה למשרד חדש, דובר לשכפל מפתח כניסה לכל עובד אך הדבר טרם נעשה. כרגע יש מפתח אחד והאחרון שיוצא בסוף יום משאיר אותו בארון שכולם יודעים עליו. בוקר אחד הגעתי ולא היה מפתח במקום הרגיל, התקשרתי למנהלת המשרד להודיע אך היא לא ענתה רק אחרי שעה. האם השעה שחיכיתי היא על חשבונה ?
נקודה נוספת- אחד העובדים במשרד הוא בחור עולה חדש שגר ביחידת דיור באותה קומה ושיערתי שהמפתח אצלו בחדר ושכח להניח במקומו הרגיל. מטעמי צניעות לא הלכתי לדפוק אצלו אך כשנודע למנהלת היא כעסה למה לא דפקתי אצלו. האם גם זה עלול להשפיע על התשובה או פשוט מאחר ולא היה מפתח לכל אחד אז אין הדבר באחראיותי ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הגעת לעבודה ולא יכלת לעבוד מסיבות שקשורות לעבודה [ולא מסיבות אישיות של העובד], חייבים לשלם לך שכר עבור זמן ההמתנה והעיכוב שאת מתעכבת. ולכן אם לא היה מפתח והמתנת שעה מגיע לך שכר עבור אותה שעה.

הטענה שלא רצית לדפוק בדלת של הבחור שגר בסמיכות מטעמי צניעות – בהחלט טענה צודקת, את לא אמורה להפר את כללי הצניעות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בנושא של עיכוב של העובד מחמת העבודה.