פירעון חוב בדולרים

שאלה:

האם מותר להלוות כסף של שקלים ומקבל דולרים באותו מחיר, אלא שהדולרים הם הולכים יותר בשוק ויש לזה יותר ביקוש

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להלוות שקלים ולהתנות שיפרע לו בפירות, ולכן יכול לדרוש שיפרע לו בדולרים לפי השער שיהיה בשעת הפרעון. החוב הוא שקלים ופורע לו בדולרים לפי יום הפירעון.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סימן קסג מתי יכול להמר את החוב בפירעון של פירות, וכ"ז שמבקש לפי השער של עכשיו אבל אם מבקש לפי השער שיהיה ביום הפירעון מותר בכל גוונא.