הדלקת נרות חנוכה של הבן לפני האב – אשכנזים

שאלה:

לפי האשכנזים שכל בן בית מדליק מדין מהדרין מן המהדרין, האם יש מצב שהבן ידליק לפני האבא שהוא המדליק מעיקר הדין ? האם הבן יצא י"ח בהדלקה שלו ? [קורה כשהאבא מאחר ואין לבן סבלנות לחכות]
תודה

תשובה:

למנהג בני אשכנז אין כל מקום לשאלה, ברור שכל אחד יכול להדליק ואינו תלוי בשני, אדרבה, לפי ביאורו של רבי עקיבא איגר, עיקר ענין המהדרין למנהג בני אשכנז הוא שכל אחד מקיים את המצוה בעצמו ואינו תלוי בזולתו. לטעמי, הייתי מנסה לחנך את הילד שממתינים לאבא כי מכבדים אותו, וזה טוב לחנך את הילד לאיפוק.

רוב נחת וחנוכה שמח.

מקורות:

שו"ת רעק"א סי' יב.