אמירת שיר השירים בלילה

שאלה:

שלום!!
אני רוצה להגיד 40 יום ברצף שיר השירים, רציתי לדעת אם אני יכולה להגיד את השיר השירים של אותו יום כבר בלילה לפני? והאם מותר לי להפסיק באמצע לדבר?
תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לומר כבר בלילה, אמנם מי שמקפיד על הוראת האר"י הקדוש שלא לקרוא מקרא בלילה משום שהדבר מעורר דינים, לא יגיד בלילה אלא ביום. אבל מי שאם לא יאמר את המקרא סתם יעסוק בדברים בטלים, ודאי אינו צריך להקפיד על כך ומתי שאומרים זה מצויין. העיקר שכל קבלה טובה תהיה בלי נדר.

מותר להפסיק באמצע ולדבר כאשר יש בכך צורך.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

תגובה 1