הריון מגוי

שאלה:

שלום, אני יהודיה יש לי בן זוג גוי שמתכנן לעבור גיור. אנחנו לא ישנים יחד כבר חודשיים. ניסינו במשך המון זמן להכנס להריון ולא צלח, פתאום כשהפסקנו לישון יחד בגלל שהוא מתכנן להתגייר גיליתי שאני בהריון. הילד יהיה יהודי נכון? איני מעוניינת להפילו אבל מה הדין על כך? אם האב יתגייר
הפלה מנוגדת לערכים שלי ולדת מה עליי לעשות
האם זה יביא מזל רע?
אני מאמינה שאם אלוקים נתן פה ילד זה כי כך הוא רצה.

תשובה:

הילד יהיה יהודי כיון שהוא בן לאמא יהודיה. טוב שנפרדתם, יש להקפיד על הליך גיור אמיתי של קבלת מצוות מלאה, תקימו בית יהודי אמיתי עם כל הערכים שנמסרו לו על ידי הבורא.

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא נפרדנו. הפסקנו לישון יחד קיבלנו החלטה מלאה שזה יקרה אחרי שיעבור גיור אמיתי ומלא.
    מה הדין שלי על כך שנכנסתי להריון מגוי?
    האם מדובר בעונש כרת?
    לאחר שנפגשתי עם רב והחלטנו לא לישון יחד גילינו את ההריון.

  2. חשוב כן לעשות הפסקה ולא לגור יחד בבית אחד עד לאחר הגיור, אם תוכלו. אין על זה עונש כרת אבל זה בהחלט עוון, ברגע שאתם מםסיקים שובים בתשובה שלמה זה מצויין.
    חנוכה שמח