שוכר שהזיק

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
שוכר (דירה) שבשעת נקיון עקב הרמת המגב שבר שעון קיר (פורצלן שערכו 750 ש"ח), האם חייב בתשלום? וכמה?
בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה,

שבירה שנעשתה על ידי המכה שנתן עם המגב דינו כמזיק בידיים ולמרות שהיה שלא בכוונה הרי אדם המזיק בשוגג חייב לשלם. ולכן חייב השובר לשלם את ערכו של השעון ששבר.

בהצלחה.

מקורות:

במקרה זה אינו מזיק באונס שהרי ידע שיש שעון יקר בקיר אלא ששכח באותו רגע ואין דינו כאונס אלא כשוגג וחייב לשלם – שו"ע חו"מ סימן שעח.